Title Image
Blogg

Vi har haft en turbulent tid på Elva Bruk då det uppdagades en fuktskada i vår lokal på Köpmangatan. Vi fick stänga på dagen då vi inte kunde garantera att det inte fans mögelsporer på våra produkter och sånt tänker vi inte sälja hos oss. Under en månads tid var det en känslomässig berg och dal bana med mest dalar och raksträckor. Det var många turer med fastighetsägare, saneringsbolag och försäkringsbolag med besked som skulle inväntas. Jag fick rådet att ”agera som om du inte har någon försäkring och att du ensam ska ta dig ur detta” Så det gjorde jag. Jag struntade i alla besked som skulle inväntas och bara körde. Jag agerade efter detta:

1- Hur länge klarar jag mig utan intäkter i bolaget? Svar: en månad. Bra, då har vi en tidsram.

2- Hur ska jag få in intäkter så att bolaget klarar sig? Svar: Rädda det som räddas kan. Skynda på beställda leveranser så att det finns ett varulager till en ev. butiksöppning någonstans.

3- Fixa ny lokal. Kollade på fem stycken på tre dagar och beslutade mig för Torget 4. Tack och lov har jag bra kontakter från mitt förra jobb inom fastighetsbranschen.

4- Fixa pengar. Att starta upp en ny butik bara fem månader efter den förra öppningen är ekonomiskt jättetufft. Jag agerade utifrån att vi inte skulle få en krona från försäkringen precis som jag fått rådet att agera och det var tur. För det fick vi inte heller. Vi fick bekosta nyöppningen med privata pengar.

5- Iordningställa lokalen och öppna inom en månad. Det gick, vi öppnade på dagen en månad efter stängning. Tack vare min fantastiska man som jobbat all ledig tid i lokalen, våra vänner som ställt upp till tusen både före och efter deras ordinarie arbetstid, de som har kommit med mat till oss och bara funnits där. Tack. Vi är evigt tacksamma.

Nu har vi haft öppet i två veckor i nya lokalen på Torget 4 i Skellefteå och vi börjar landa lite. Vi har många nya kunder som har hittat till oss och vi agerar efter förutsättningarna i den här nya (mycket mindre) lokalen. Vi fortsätter med vår kursverksamhet och även vår egna tillverkning. Allt är möjligt. Allt går. Bara man vill, äter mycket choklad, pausar med att andas ibland och vårdar sina vänner.

Välkomna in till oss!

/Helena

Nya öppettider:

må-fre 10-17

lö 10-15

Vår webbshopp är öppen jämt www.elvabruk.se

Inga kommentarer

Lämna en kommentar