Hem  /  Webbshop  /  Västerbottenssåpa, Hem och Inredning, Kampanj & Rea  /  Västerbottenssåpa ENTRÄ gammeldags fast

Västerbottenssåpa ENTRÄ gammeldags fast

109.00 kr 79.00 kr

VästerbottensSåpa är en städprodukt helt fri från konserveringsmedel. Den är tillverkad av vegetabilisk matolja, renad och återvunnen.
Burken innehåller 450 ml vilket motsvarar ca 1,4l flytande såpa.
Enträdoften är speciellt framtagen från senvuxen västerbottnisk enbuske och produkten innehåller mindre än 0,1% parfym. Produkten är framtagen enligt gamla recept och gamla traditioner men med ett modernt återbrukstänkande för ett mer hållbart samhälle.

Artikelnr: 1000477 Kategorier: , ,

Beskrivning

VästerbottensSåpa är en städprodukt helt fri från konserveringsmedel. Den är tillverkad av vegetabilisk matolja, renad och återvunnen.
Burken innehåller 450 ml vilket motsvarar ca 1,4l flytande såpa.
Enträdoften är speciellt framtagen från senvuxen västerbottnisk enbuske och produkten innehåller mindre än 0,1% parfym.

Produkten är framtagen enligt gamla recept och gamla traditioner men med ett modernt återbrukstänkande för ett mer hållbart samhälle. I och med att produkten är så koncentrerad sparar man både på vikt, plats och transporter. Vanligt vatten har vi hemma i kranen och det finns ingen egentlig nytta med att frakta, hantera och sälja vatten som vi redan har i våra hushåll. Produkten spar dessutom utrymme i det egna hemmet. Sunt förnuft från gamla tider helt enkelt.

Dosering
Dosera fast såpa så här: 1-3 msk till 10l varmt vatten. Lös upp såpan i det varma vattnet. Den fasta såpan är väldigt hårt koncentrerad. Tänk på att en burk motsvara 1,4l flytande såpa så det tar en stund att lösa upp så koncentrerad vara. Tag gärna lite varmare vatten och bearbeta / vispa såpan en liten stund i vattnet så kommer den att lösa sig.
Använder du såpa i första hand till att torka golv med mopp rekommenderar vi den flytande varianten som löser sig omedelbart.

Testa också att ta lite såpa på en av våra skur- eller diskborstar för att rengöra t.ex diskbänken eller ugnen.
Såpan passar utmärkt för att tvätta och rengöra lodräta ytor så som kaklade väggar i kök och badrum. Ta den koncentrerade såpan på en svamp med lite ljummet vatten på, arbeta in och låt gärna sitta på i några minuter. Skölj sedan av.

När och hur använder man fast såpa?
1.  När du ska rengöra lodräta ytor
Ta en klick på en ecofiberduk eller svamp, fukta lätt och jobba upp ett tjockt skum. Det kommer sitta kvar och inte likt städspray rinna av. Låt verka, torka sedan av med fuktad trasa. Duschväggar kan du spola av.

2. Ugnen
Gnid in ugnen med fast såpa och lite vatten, sätt ugnen på låg värme i några minuter. Skrubba sedan ut med skurborste, svamp eller rotsaksborste. Torka väl.

3. Kakelfogar / Badrum

Tag en klick fast såpa på skurborsten. Skrubba och torka av.
Badrum: Tag en klick fast såpa på fuktad svamp om det finns t.ex tvål och kalkavlagringar. Jobba upp ett skum och låt verka i någon minut. Spola / torka av.
För grovrengöring av kakelfogar använd fuktad rotborste och fast såpa, låt verka och skölj / torka av.
WC: Rengör med fuktad trasa och en klick fast såpa. I wc, använd flytande såpa, skrubba med wc-borsten och låt verka. Spola sedan.

4. Rostfri diskbänk.
Tag en klick på ecofiberduk eller svamp. Fukta, gnugga, spola rent och torka av.

5. Fläckborttagning.
Tag en klick fast såpa på en lagom hård borste eller ecofiberduk. Ecofiberduken fungerar bra till grova kläder som ytterkläder och arbetskläder medan en tvättborste är bättre till andra, finare material. (tvättborstar finns här) fukta och skrubba fläcken. Tvätta som vanligt enl tvättråd i maskin. Fungerar extra bra på feta fläckar.

6. Gjutjärn
Gjutjärn ska aldrig avfettas. Säkert har du hört att man inte får använda diskmedel på gjutjärn. Det stämmer! Men en fet såpa är en helt annan sak. När du har en bränd gryta eller panna av gjutjärn kan du använda fast, överfettad såpa samt en gammaldags disktvaga i risrot. Det är synnerligen effektivt och skadar inte gjutjärnet.

7. Skura mattor
En klick såpa på skurborsten och sedan är det bara att skura.

8. Grillgaller

9. Skurhinken
Nej, då är det mycket snabbare att använda flytande såpa som omgående löser sig i skurvattnet.
Självklart går det att lösa upp såpan och använda den i skurhinken men då måste du förbereda dig på att det kommer att ta ett par minuter innan den fasta såpan löst sig i varmt vatten.

10. WC-rent
Nej, då är det mycket snabbare att använda flytande såpa som omgående löser sig i toalettstolen. Använd flytande såpa istället för starka wc-rengörare. Det fungerar lika bra och är snällare både mot dig och miljön. Använd en basisk överfettad såpa till detta. All smuts som kommer från växt eller djurriket tas enklast bort med en basisk produkt. En såpa som innehåller lite såpa och mycket vatten fungerar därför inte lika bra här som en kraftig såpa.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Västerbottenssåpa ENTRÄ gammeldags fast”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *