Hem  /  Webbshop  /  Dusch & bad, Kropp, hud och hår, Malin i Ratan, Kampanj & Rea  /  Surskölj ekologisk Hibiskus

Surskölj ekologisk Hibiskus

65.00 kr 35.00 kr

EKOLOGISK HIBISKUS Hibiscus sabdariffa

Efter hårtvätt med Handgjord Ekotvål är det bra att ibland avsluta med en surskölj för att bidra till glans i håret. Sursköljen försluter hårstråna och det blir enklare att reda ut håret. Det är särskilt viktigt med surskölj om du bor i område med hårt vatten.
GÖR SÅHÄR:
Tag 1 tsk i 1 dl hett vatten, låt dra och sila av. Efter hårtvätt med Ekotvål häll infusionen över hårbotten och låt rinna ner för håret, skölj. Avsluta alltid hårtvätten med en kallskölj, kallt vatten som sköljer hårlängderna så att hårstråna sluter sig. Infusionen bör användas omgående eller kan sparas i kylskåp ett par dagar om du varit noga med hygienen och renlighet. Sur efterskölj vid hårtvätt kan även motverka effekterna från hårt (kalkrikt) vatten. Hibiskusen är röd och bör undvikas i mycket blont hår, se även upp med fläckar på ljusa textilier.

40 g, som är ca 1 dl och räcker upp till 20 surskölj.

Artikelnr: 1000762 Kategorier: , , ,

Beskrivning

EKOLOGISK HIBISKUS Hibiscus sabdariffa

Efter hårtvätt med Handgjord Ekotvål är det bra att ibland avsluta med en surskölj för att bidra till glans i håret. Sursköljen försluter hårstråna och det blir enklare att reda ut håret. Det är särskilt viktigt med surskölj om du bor i område med hårt vatten.

Äppelcidervinäger, pressad citron, svart te eller te av hibiskus är exempel på surskölj, där äppelcidervinäger är den vanligaste men många gillar inte doften.
GÖR SÅHÄR: Skölj igenom håret noggrant och massera in i hårbotten och håret och låt verka någon minut. Skölj sen ut med kallt vatten. För att inte bli allt för kall kan du böja ner huvudet och vända upp och ner på håret så du inte får kallt vatten på dig. Vissa tycker inte att man behöver skölja ur en surskölj – prova vad som passar dig.

En infusion (te) av hibiskusblad har ett lågt pH-värde (surt) och fungerar utmärkt som en mycket väldoftande surskölj efter hårtvätt. Eller häll upp i sprayflaska och spraya i handdukstorkat hår efter tvätt som ett spray-balsam.

SURSKÖLJ HIBISKUS – Infusion ekologisk hibiskus Tag 1 tsk i 1 dl hett vatten, låt dra och sila av. Efter hårtvätt med Ekotvål häll infusionen över hårbotten och låt rinna ner för håret, skölj. Avsluta alltid hårtvätten med en kallskölj, kallt vatten som sköljer hårlängderna så att hårstråna sluter sig. Infusionen bör användas omgående eller kan sparas i kylskåp ett par dagar om du varit noga med hygienen och renlighet. Sur efterskölj vid hårtvätt kan även motverka effekterna från hårt (kalkrikt) vatten. Hibiskusen är röd och bör undvikas i mycket blont hår, se även upp med fläckar på ljusa textilier.

40 g, som är ca 1 dl och räcker upp till 20 surskölj.

OM Malin i Ratan
Organic soaps handmade in Sweden. I den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar jag mina kallrörda tvålar. Jag tillverkar dem på gamla tiders hantverksvis, men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror.

Om tvålarna

Våra tvålar är handgjorda av ekologiskt odlade oljor. Huvudingrediensen är kallpressad svensk rapsolja, som får förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor.

Förutom tvål innehåller slutprodukten även glycerin, som är en naturlig fuktbindare som gör huden mjuk. Många som använder våra tvålar berättar att de inte blir torra eller behöver smörja huden lika ofta – det är tack vare glycerinet! Tvålarna finns både som ingen tillsatt doft och i milt doftsatta varianter. Vi doftsätter enbart med eteriska oljor från växtriket. Tvålarna med färg har fått sina egenskaper från naturliga färgämnen såsom malda örter eller mineralpigment.

Äkta tvål är basisk och inga parabener behöver tillsättas. Vi har aktivit valt att inte använda oss av palmolja, en annars vanlig billig olja i tvål. Vi använder inga animaliska fetter i tvålarna, och inga onödiga tillsatser eller kemikalier.

Mer information

Storlek

110 gr, 170 gr på hampa rep

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Surskölj ekologisk Hibiskus”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *